Advantage Card Relansman: Araştırmanın tadını çıkaran kampanya


Sıkıcı araştırma verileri birebir ele alınırsa genelde sıkıcı reklamlarla sonuçlanır. İstisnai durumlar ise çok azdır.
Advantage Card’ın relansman kampanyası tam da bunu başarmış. Sıkıcı araştırma verilerini, dikkat çekici ve seyir değeri yüksek ve sürdürülebilir bir kampanyaya dönüştürmüş.
Tüm kart kullanıcıları için yeni ve canlı bir alternatif olmayı planlayan Advantage Card, kart kategorisindeki belli başlı 3 tüketici tipolojisi olan; ‘ impulsive buyer’, ‘compulsive buyer’ ve ‘opportunist buyer’ları, yani “hesapsız \ dürtüleriyle harcayan \ çok kart kullanan ‘impulsive’ tüketicileri”, “kılı kırk yaran \ genelde aynı kartı kullanan ‘compulsive’ tüketicileri” ve ”promosyon peşinde koşan \ kart sadakati düşük ‘oportünist’ ” tüketici gruplarını; “Gönül Doymaz – Impulsive”, “Fikri Sabit – Compulsive” ve “Armağan Kaçmaz – Oportünist” şeklinde 3 tiplemeye çevirerek, sıkıcı araştırma datalarını her segment özelinde kart özelliklerini ve tekliflerini anlatmaya imkan veren hikaye platformlarına döndürmüş.
Bu şekilde kredi kartının tüm kullanıcı kitlesini kapsayan Advantage her üç kitleye de uygun mesajları uygun tipolojilerle iletme imkânı yaratmış. Dahası bu tipolojiler mesaj örgüsünden, kampanya yapısına hatta medya planlamaya kadar kullanılabilecek, tüketici davranışı kodlarını da üzerinde taşıyor. Başka bir deyişle “Fikri Sabit”, “Gönül Doymaz” ve “Armağan Kaçmaz”ı göreceğimiz mecralar ya da saatler aynı olmak zorunda değil.
Relansmanın dikkat çeken başka bir tarafı ise kampanya ‘pay-off’u, “Herkes yeni Advantage’ın tadını çıkaracak” cümlesi…
Şimdiye kadar ki bütün kitlesel kredi kartı iletişimleri tüketici faydalarını birer kelime sahiplenerek anlatmaya ve ayrışmaya çalışıyordu. Bonus Card’ın “bedava” kelimesini, Axess’in “kazandırır” kelimesini, World’ün “bonkör” kelimesini sahiplenmesi gibi…
Ancak bu vaatlerin sorunu fazla fonksiyonel ve materyalist kalmalarıydı.
Oysa Advantage Card “herkes tadını çıkaracak” diyerek hem rasyonel ve fonksiyonel faydaları anlatmayı başarmış, hem de kartı duygusal deneyim vaat eden, yaşam tarzı sunan, duygusal bir yere de taşımış. Üstelik bu cümle “ısırılan Advantage logosu” şeklinde son derece ayrıştırıcı ve markalama etkisi yüksek, hem duygusal hem rasyonel semiyotik çağrışımları olan bir görsele de yol açmış.

Sonuç olarak, sıkıcı araştırma verileri, ender görülen bir şekilde, derdini anlatan, izlemesi keyifli ve uzun soluklu bir kampanya platformuna dönüştürülmüş.
Emeği geçen herkese tebrikler.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir