Obama’nın ekibinden yeni bir sosyal medya platformu: Dashboard


ABD Başkanı Obama’nın 2008 seçimlerinde yürüttüğü sosyal medya kampanyası, dünyadaki ilk başarılı online kampanya olarak görülür. Obama’nın bu başarısı elbette Cumhuriyetçileri’n de iştahını kabardı. Bu sene gerçekleşecek seçim için onlar da sosyal medyanın gücünden yararlanmaya başladı. Ancak Obama’nın ekibi yine boş durmadı ve yeni bir dijital sosyal medya platformunu hayata geçirdi.

Yeni platformun ismi Dashboard. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Obama gönüllüleri bu platforma akıllı telefonlar, tabletler, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan erişebilecek. Platformu kullanarak diğer insanları takımlarına katabilecek, etkinlik organize edebilecek. Obama’nın kampanya sözcüsü Katie Hogan, bu yeni platformun online ofisleri olduğunu ve gönüllülerle destekleyenler arasında bir köprü görevi üstleneceğini belirtiyor.

Facebook’a benzer bir arayüzü olan Dashboard, hem sosyal olması hem de veri analizlerine olanak sağlaması ile seçimlerin Obama için nasıl geçeceği konusunda, danışmanlarına önemli fikirler verecek. Ayrıca bu platformun gay, lezbiyen, biseksüel ve transeksüel oylarına erişmek de etkili olacağı düşünülüyor.

Hogan, yeni platform ile Obama destekçilerinin kendilerine hedef kitle belirleyebileceğini ve platformu bu hedef kitleye ulaşmak için kullanabileceklerini ve kendi bölgelerinde diğer gönüllülerin ne durumda olduklarını gözlemleyebileceklerini söylüyor.

Yaklaşık bir yıl içinde geliştirilen Dashboard, 2008’de Obama’ya büyük başarı getiren MyBarackObama.com ile benzer bir yapı kullanarak yapıldı.

Bu arada Cumhuriyetçiler’den Barack Obama’nın rakibi olması beklenen Mitt Romney’in ekibi de boş durmuyor. MyMitt adında benzer bir sosyal platformu hayata geçiren Cumhuriyetçiler aynı zamanda Social Victory Center adını verdikleri Facebook aplikasyonu ile destekçilerine ulaşarak oylarını artırmak istiyor.

Bakalım sosyal medyada verilen bu savaşı Cumhuriyetçiler mi, yoksa Demokratlar mı kazanacak? İlerleyen günlerde bunu hep beraber göreceğiz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir